Ut med det gamla in med det nya

Som jag berättade tidigare har min sambo och jag köpt en trea i Mölla som vi har rustat kontinuerligt under de sex år vi har bott här. Vi har sparat det viktigaste till sist faktiskt, fast vi egentligen borde ha börjat med det, nämligen att fixa köksluckorna. De vi har nu är övermålade träluckor som börjat bli kantstötta. Jag har intalat mig själv att de ser trendiga ut, vita och lite slitna sådär, men nu går jag inte ens på det själv längre. Man är ju i köket så mycket, klart man måste få trivas där! Både jag och Samir gillar att laga mat och Gina har kommit på att det är kul att baka. Bra ytor har vi egentligen redan, så jag tror inte vi behöver byta ut allt i köket, men vi får se.

Min vana trogen så har jag Googlat runt en hel del för att hitta bra leverantörer samt jämförta olika lösningar och priser. Nu har jag i alla fall hittat fina köksluckor från Mälarkök.

köksluckor

De har en filial här i Malmö och erbjuder hembesök. Spontant fastnar jag alltid för det vita, stilrena och enkla. Men eftersom det har varit inne så länge nu kanske man är dum om man köper det. Snart är det helt ute och då hr man lagt ner massor av pengar och kanske ångrar sig. Ser i deras sortiment att det finns en hel del olika träslag, något som var inne fram till mitten av 80-talet ungefär, när den vita trenden tog över. Man kanske kan blanda och ha både vita luckor och luckor i något träslag. Funderar på att ta hit en av deras köksexperter för att få lite råd och tips.

Om man läser på deras hemsida, så får jag känslan av att dom är seriösa. Dom kan byta luckor på befintliga stommar, vilket jag tror blir bra för oss. Vi satsar hellre på snygga luckor än att byta stommar som är funktionella, vita och hela. Kaklet är vitt och det ska få sitta kvar har vi tänkt. En annan sak som jag fastnade för med Mälarkök var att de tillverkar måttanpassade luckor. Vår lägenhet är ganska gammal och vissa skåp är både smalare och högre än i ett modernt standardkök, så därför blir det perfekt. Vi har till exempel ett skafferi, en superbra uppfinning som vi inte vill ta bort. De monterar allt på en dag när det är klart och vi behöver inte göra något själva. Perfekt för oss, vi är rätt trötta på att renovera nu.
När det kommer till sådana här stora investeringar vill jag gärna veta att jag blir nöjd och därför är det bra att Mälarkök har en femårig kvalitetsgaranti som är ganska omfattande. Om inte köksluckor, gångjärn och handtag fortfarande uppfyller kvalitetskraven efter fem år så ersätts produkterna utan kostnad. Dom räknar av normalt slitage, men om färgen på luckorna skulle börja flagna eller gångjärnen krångla så byts dom ut. Ska fråga runt om någon har erfarenhet av Mälarkök bland mina bekanta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *