Hurra för Trendstefan

När man jobbar med inredning måste man hänga med i trenderna för att kunna köpa in det som kunderna vill ha. Gemene man har bra koll vad som gäller just nu, i alla fall här i Malmö. Så fort jag får en lucka på jobbet läser jag inredningstips på nätet, bläddrar i Sköna hem, RUM och andra inredningstidningar för att få inspiration. Något som hjälpte mig i början av året var när jag läste en artikel av Susanne Ellingsworth på Expressen. Artikeln handlar om analyser som trendexperten Stefan Nilsson har gjort. Det ledde mig vidare till Trendstefans blogg som jag nu läser så ofta jag kan. Mycket finns att läsa och där finns också massor av inspirerande bilder från hans inredda rum och miljöer.

Fem år i rad har Stefan Nilsson utsetts till en av Sveriges mäktigaste i Designsverige i tidningen RUM. Artikeln handlar om en av hans föreläsningar på stora trenddagen i Stockholm i början av året, om de fem huvudtrenderna för 2015. I artikeln kan du läsa Susanne Ellingsworth sammanfattning av trenderna, och här kommer min ännu kortare resumé:

1. Semester med Picasso
Tänk en enkel semester på 50- och 60-talet på cykel, med sandslott, badbollar och en flaska vin på standen. Tänk Picassos afrikainspirerande teckningar och tjocka keramik. Hundtandsmönster, symmetri, turkost med inslag av korallrött är ledord.

2. Marint naivt
Här dyker vi ner i undervattensvärlden med blå toner, fiskar, maneter och en massa röda koraller. Tänk vatten med sjömanstatueringar, sjöjungfrur, en karpdamm, knopar och nautiska kartor.

3. Flowers on pedestal
I den här trenden hyllas blommor och växter på alla sätt – kryddor, ekologiskt, hälsoträdgårdar…

4. New simplicity
Minimalism, det exklusiva och utvalda. Naturmaterial, antika möbler, terracotta och trä är ledord.

5. Shimmer shammer
Självporträtt, selfies, speglar, regnbågar, ljusspel och plast – allt i en 70-talsångande konstig och nyfiken mix.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *